Ana Sayfa Etiketler 2020/5 ataması

Etiket: 2020/5 ataması

2020/6 Sağlık Bakanlığı Ataması Olur Mu?

2020-6 Sağlık Bakanlığı Atama
2020-6 Sağlık Bakanlığı Atama

2020/6 Sağlık Bakanlığı Ataması Olur Mu?

Merhabalar sevgili takipçilerimiz,

Mart ayının sonuna doğru ani bir planlama ve karar neticesinde Sağlık Bakanlığı 2020/5 sözleşmeli personel alımı gündeme gelmişti ve çeşitli kadrolara 32 bin kişilik kontenjan açılmıştı. 9373 adet lisans mezunu hemşire alımı gerçekleştirilmişti. 2020 yılının başlarında çok fazla düşünülmeyen ve beklenilmeyen bir alımdı. Çok ani ve ihtiyaç doğrultusunda geliştiğini düşündüğümüz bir alım oldu.

2018 KPSS’sine giren lisans mezunu hemşire adayları arasından bugüne kadar yapılan 4 adet merkezi atama neticesinde 20.844 kişinin ataması gerçekleştirildi. 2020/5 ataması ile birlikte puanlar 65 bandına kadar düştü ve sıralamalar tahminlerimize göre 33-35 binlere kadar geriledi.

Sağlık Bakanlığı KPSS 2020/6 Sözleşmeli Personel alımının olacağına dair bir sürü söylenti duyuyoruz. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen basın toplantısında Sayın Bakan Fahrettin Koca’nın açıklamasına göre şu an için bir alım ihtiyacı olmadığı ve böyle bir şeyin düşünülmediği ifade edilmişti.

Tabii ki bu söylem günümüz için geçerli olup, ilerleyen zamanda değişiklikler ya da ani kararlar yaşanabilir. 2020/5 Mart ataması da beklenen bir atama değildi. Bildiğiniz üzere 2020 Kpss sınava normal şartlar altında Temmuz ayında yapılacaktı fakat günümüzde yaşanan Covid-19 virüsü nedeni ile Eylül ayına ertelendi. 2 aylık bir erteleme söz konusu oldu.

Benim düşünceme göre bu dönemde her an değişiklik ve beklenmeyen bir atama söz konusu olabilir, kendinizi şartlamanıza gerek yok çünkü resmi açıklamalara göre olmama olasılığını da düşünmek lazım.

Not: Sosyal medyada özellikle twitter ve telegram gruplarında sağlık grupları ve meslek teşkilatları tarafından alım olması yönünde bakanlığa destek mesajları, tweetleri gönderilmektedir. Yeterli desteğin oluştuğu günlerde twitter gündemine bile düşebiliyoruz. Ne faydası var gibisinden düşünmeyin emin olun çok fazla etkisi olabiliyor.  

Google Adsense