Üniversite Hastaneleri ve Sağlık Bakanlığı Ataması Farkları

4960
Üniversite ile Devlet Hastanesi Farkları
Üniversite ile Devlet Hastanesi Farkları

Üniversite Hastaneleri ve Sağlık Bakanlığı Ataması Farkları

Kamu hastanelerine yerleşmek isteyen adayların merak ettiği konulardan birisi de üniversite hastaneleri ile devlet hastanesi ve şehir hastaneleri arasında ki farklardır.

Günümüzde üniversite hastaneleri merkezi alım dışında kendi ilanlarını yayınlamak sureti ile alıma çıkmaktadırlar. Devlet personel başkanlığı personel alımı sitesi üzerinden ve kendi resmi siteleri üzerinden ilan açarak belirlenen sayı doğrultusunda asıl personel ve yedek personel almaktadırlar.

Son dönemlerde üniversite hastaneleri korona virüs salgını nedeniyle bu alımları şahsen başvuru sürecini durdurup, online olarak süreci yönetmeye başladılar. Yani internet üzerinden başvuruda bulunabilmektesiniz.

Üniversite hastaneleri genellikle kendilerine tahsis edilen özel bütçe üzerinden ya da nadiren döner sermaye ile size maaşınızı öderler. Bu bilgi zaten ilanın başlığında yazmaktadır.

Devlet hastaneleri, şehir hastaneleri ve eğitim araştırma hastaneleri merkezi alım yöntemi ile atama gerçekleştirmektedir. Sağlık Bakanlığı tarafından kararlaştırılan ve ihtiyaç doğrultusunda sayıları belirlenen ve ÖSYM tarafından tercihlerinizi gerçekleştirebileceğiniz bir alım türüdür.

Tüm bu alımların ise tek ortak noktası son yıllarda sözleşmeli olarak yapılmasıdır. Son 5 sene içerisinde minimum sayıda kadrolu olarak alım gerçekleştirilmiş olup, çoğunlukla personel alımları sözleşmeli olarak yapılmaktadır.

Üniversite hastanelerinin olumsuz yanları nelerdir?

  • Çakılı kadro olup, atanma, yer değişikliği gibi durumlar söz konusu değildir.
  • İstifa edip çıktığınız zaman herhangi bir sözleşmeli kamu kurumuna girmek için 1 sene açıkta beklemeniz gerekir.
  • Özel bütçe ile alındıysanız eğer maaşınız döner bütçeye göre düşük olacaktır.
  • Becayiş hakkı yoktur.
  • Merkezi alım ile yapılmaz, sürekli yedek ilanları takip etmeniz gereklidir.
  • Daha yoğun ve yorucudur.

Devlet hastaneleri, şehir hastaneleri ve araştırma hastaneleri merkezi alım ile yerleştirme yapar. Buralarda son yıllarda sözleşmeli olarak alım yapmaktadırlar. Sadece 3+1 kuralı vardır, yani 4 sene boyunca orada çakılı kalırsınız. Daha sonra becayiş ya da açık olması halinde atama ile farklı bir şehir veya hastaneye geçiş yapma imkanınız bulunmaktadır.

Sözleşme olayında ki istifa durumu tüm kurumlar için aynıdır. İstifa ettiğiniz anda başka bir kamu kurumuna yerleşebilmek için 1 sene bekleme şartınız vardır.

Memlekette görev yapmak isteyen ve KPSS puanı düşük olan personelin üniversite hastanelerine yerleşmesi kısmen daha kolay olacaktır çünkü merkezi alımlar kadar tercih edilen bir durum değildir.

Aklınıza takılan soruları yorum alanından sorabilirsiniz.

Kaynak: Hemsireyiz.NET

8 Yorum

  1. Benim esim universite hastanesinde 4b li olarak çalışıyor bende devlet hastanesi 3+1 olarak çalışıyorum eşimin yanina eş durumu taini isteye bilir miyim

  2. kolay gelsin üniversite hastanesi olarak tercih yaptım açıklanmasını bekliyorum devletin daha önce kadro ve tayin hakkı verdiğini duydum bu doğrumudur ve böyle bir durum olur mu tekrar

    • Evet doğru bu bir yada iki yıl içerisinde olabilecek şey değil şans işi 7 yıl sonra kadrolu olan tanıdığım var ve kadroluya geçmeden önce ki çalışma hayatınızda cidden alacağınız maaş sizi tatmin etmeyebilir

  3. Peki üniversite hastanesine eczane teknikeri olarak atansak sağlık bakanlığının paramedik alımlarına tercih yapıp atanabilir miyiz çift branşlıyım

  4. Merhaba üniversite hastanesinde sözleşmeyi yenilemek istemediğime dair bir anlaşma yapsam ondan sonra bile 1 sene atama yapamıyor muyum ? Yani istifa değil de sözleşmeyi yenilemek için ileti verdiklerinde geri dönüşüm bu şekilde olsa bile mi ?

  5. Şehir hastanesinden iller arası tayinle bolu İzzet Baysal eğitim ve araştırma Hastanesi’ne tayinim cıktı burası üniversitesi hastanesi mi 1 yıl sonra tekrar tayin isteyebilir miyim yoksa çakılı mı kadrom

CEVAP VER

Lütfen yorum ekleyiniz!
Lütfen bu alana isminizi giriniz.