Göz Poliklinik Hemşiresi Nedir? Maaş ve İmkanları Nelerdir?

816
Göz Poliklinik Hemşireliği
Bu içeriğimizde  Göz Poliklinik Hemşiresi Nedir? Maaş ve İmkanları Nelerdir? gibi sorularınıza cevap arayacağız.
Google Adsense

Birçok branş alanında görev alan hemşireler, göz servislerinde ve poliklinik alanlarında da görev almaktadırlar. Bu içeriğimizde  Göz Poliklinik Hemşiresi Nedir? Maaş ve İmkanları Nelerdir? gibi sorularınıza cevap arayacağız.

Ameliyathane, cerrahi servisler, dahiliye servisler, sterilizasyon, yoğun bakım üniteleri, kan merkezleri, eğitim merkezleri, aile sağlığı merkezleri vb. alanlarda çalışmakta olan hemşirelerin spesifik çalışma alanlarından biriside göz poliklinikleridir.

Göz poliklinik hemşiresi olmak için çoğunlukla özel bir eğitim süreci istenmemektedir, hemşirelik mezunu olan ve diplomasını almaya hak kazanmış kişiler ilgili ilanlara başvurarak bu alanda yetiştirilmek üzere ilgili birimlerde çalışmaya başlayabilirler.

Google Adsense

Diğer birimlerden farklı olarak cihaz kullanımına yatkın olmak ve göz ölçümlerini ve bir takım tetkiklerini zaman içerisinde öğrenerek yerine getirmeniz istenebilir. Tüm bunların gözün hassas bir organımız olduğunu düşünürsek dikkatli ve özenli bireylerin bu alana yönelmesi daha doğru olacaktır.

Göz poliklinik hemşirelerinin çalışma saatleri genellikle hafta içi 08:00-18:00 hafta sonu ise 08:00-14:00 şeklinde düzenlenmektedir. Özel sektör için önerilen çalışma saatleri bu şekilde düzenlenmiştir. Nöbet usulü çalışan hemşireler için ilk aşamada bu çalışma biçimi sıkıcı gelebilir. Neredeyse size sadece haftada bir gün kalıyor.

En can alıcı noktaya gelecek olursak, günümüz itibari ile ortalama maaş skalası İstanbul’da 6000₺’dir. Çalıştığınız kuruma ve tecrübenize bağlı olarak bu rakam 7500₺ bandına kadar çıkabilmektedir.

Ne iş yapar? Görev ve sorumlulukları nelerdir? merak edenler için değinmek isteriz. Göz poliklinik hemşiresi ağırlıklı olarak tetkik yapmaktan sorumludur. Kliniğe başvuran hastaların rutin olarak oteref(göz numara ölçümü) ve tonometre(göz tansiyonu) ölçümlerini doktor muayanesi öncesi gerçekleştirir. Göz sağlığının ve alanının çok gelişmiş olduğunu varsayarsak bu iki tetkik cihazı ile  sınırlı kalmayacağını tahmin edebilirsiniz.

Görev yaptığınız kurumda göz hemşiresi dışında çalışan tetkik elemanı yoksa eğer diğer cihazların kullanımı da sizin görev ve sorumluluk alanınıza girecektir. Göz deyip geçmeyin, göz anjiosundan, göz tomografisine kadar bir çok işlem bulunmaktadır. Renkli fundus fotografı(arka segment), ön segment, OCT(optik koherans tomografisi), Kornea Topografisi, ORA(oculer responsive analyzer), pakimetri, bilgisayarlı görme alanı, FFA(fundus florescein anjio) vs. onlarca tetkik cihazı bulunmaktadır.

Cihaz kullanımına ve teknolojiye meraklı biriyseniz rahatlıkla üstesinden gelebilirsiniz. Tüm bunların dışında doktorunuzu asiste etmek, order edilen göz damlalarını uygulamak, poliklinik düzenini sağlamak. Malzeme temini yapmak gibi görevlerinizde bulunmaktadır.

Göz hemşiresi olmanın kendine göre zorlukları olduğu gibi diğer bölümlere nazaran daha temiz ve rahat bir bölüm olduğunu savunabiliriz. Yoğun bakım hemşiresinden daha az yorulacağınız aşikar. Kendi alanınızda kendinizi geliştirmeniz mümkünken, genel hemşirelik bilgileri, ilaç kullanımı, ilaç hazırlama ve hasta bakımı gibi konularda ise zamanla bilgilerinizin geriye gitmesi de gerçekleşmesi mümkün olan ihtimallerden diyebiliriz. Göz poliklinik hemşiresi olarak sadece invaziv olarak anjiyo işleminde damaryolu girişimi uygulanmaktadır. Göz pansumanlarını sterillik açısından hekiminiz gerçekleştirmektedir.

Google Adsense

CEVAP VER

Lütfen yorum ekleyiniz!
Lütfen bu alana isminizi giriniz.